Närområdet

Välkommen till Thailands riviera

Tropical Beach Resort ligger i Rayong-provinsen på Thailands östkust, bara 180 kilometer från Bangkok och en och en halv timmes bilresa från Bangkoks Suvarnabhumi International Airport.

Rayong och dess närområde har länge varit ett favoritresmål för Bangkokborna när de vill komma bort ifrån huvudstaden. Här finns milslånga orörda vita sandstränder, otaliga vikar och tropiska öar men även en fascinerande kultur, vacker natur och en mängd av gastronomiska läckerheter. Rayong och Thailands östkust kan dessutom stoltsera med det bästa året-runt-klimatet i Thailand

Koh Samet National Park

Koh Samet är en av Thailands finaste öar och en del av Khao-Laem-Yah Koh Samet National Park.

Hela Koh Samet kännetecknas av härliga kritvit sand och fantastiska miljöer. Ön består av 14 olika stränder som alla är omgivna av exotiska korallrev. Koh Samet är ett populärt resmål både bland thailändska och utländska besökare som söker sol, avkoppling och fantastiska matupplevelser. Att ta sig till Koh Samet tar cirka 10 minuter med snabbfärja som utgår ifrån fiskebyn Ban Phe, endast 6 km från Tropical Beach Resort.

Mae Phim

Mae Phim är en mysig semesterort som ligger endast en kort bilresa väster om Tropcial Beach Resort. Staden är känd för sin flera kilometer långa fina strand och sina många prisvärda fisk-, och skaldjurs -restauranger. Här möter du det genuina Thailand och staden lever upp lite extra under helger och högtider då även en hel del thailändare hittar hit.

Ban Phe

De flesta utländska besökare passerar snabbt genom Ban Phe och stannar kanske bara för att stiga på färjan på väg till ön Koh Samet, men denna lilla stad, som endast ligger 6 kilometer väster om Tropical Beach Resort, är också en mycket attraktiv och en äkta traditionell thailändsk hamnstad.

Här finns trevliga restauranger, vackert hantverk och en livlig fisk-, och skaldjurs-marknad som sjuder av aktivitet. Prova gärna nyfångad krabba eller den lokala specialiteten havsabborre med lime och ingefära, följt av ett stort fat av färsk tropisk frukt. I Ban Phe hittar du också de närmaste bankerna och stormarknader till Tropical Beach Resort.

Rayong

Rayong är ett underbart semesterparadis som precis har börjat upptäckas av västerländska turister. Thailändarna själva har sedan länge njutit av den vackra kusten med underbara stränder, vackra natur och en mängd gastronomiska läckerheter.

Rayong stad har en avslappnad lokal atmosfär och är en riktigt trevlig plats att besöka. Här finns bra shopping, med flera stora shoppingcenters och supermarkets till mycket bra priser. Rayong City ligger endast 30 minuter med bil från Tropical Beach Resort.

Ett paradis för golfare

Tropical Beach Resort ligger i Thailands golftätaste område och du når ett tiotal högklassiga banor inom en timme. Här finns mycket att välja på, både lättspelade och mer krävande banor i olika prislägen.

En mycket spännande bana i närområdet är Wangjuntr Golf Club. Den ligger endast 30 minuters bilresa bort och har två 18-håls slingor att välja på, The Highland Course och The Valley Course, dessutom öppnar klubben ytterligare en 18-hålsbana inom kort.

Upptäck Koh Kudi och dess öar

Ett stenkast från Tropical Beach Resort finns ett antal små öar som utsetts till nationalparker av drottningen av Thailand.

Här kan du koppla av på stränderna, snorkla med exotiska fiskar och vandra i lummiga regnskogar.

Khao Wongs nationalpark

Hem till den sista jungfruliga regnskogen i Rayong med tigrar, vilda elefanter och björnar. Här kan du vandra i bergen, utforska grottor och simma under vattenfall. Avsluta dagen på en av de många restaurangerna samtidigt som du överblickar hela Tropical Beach Resort.

Koh Man Nai och Koh Talu

Koh Man Nai är en liten ö, bara 100 meter bred som har ett rikt bestånd av sköldpaddor och vackra korallrev. Koh Talu har fantastiska stränder med vit sand, kristallklart vatten och de bästa korallreven i området.

Fantastiskt fiske

Här finns ett rikt marint liv med många olika arter såsom barracuda, tonfisk, haj, makrill och en och annan svart marlin för den som har tur. För största fiskelycka rekommenderar vi en tur till de två öarna Koh Man Kang och Koh Man Nok.

Munkarna, delfiner och vattenfall

Kultur, historia, natur och djurliv – allt på samma dag! Besök Khao Sukims templet med dess unika konstsamlingar från Thailand och Indokina. Passa på att dyka med delfiner eller besök Phliew nationalpark med dess vattenfall och storslagna vyer.

U-Tapao Rayong International Airport

U-Tapao Airport ligger endast sju mil väster om Tropical Beach Resort. Från flygplatsen går dagliga direktflyg med Bangkok Airways, både till Koh Samui eller till Phuket, som är stora välkända semesterdestinationer med massor av fina stränder, bra shopping och ett omfattande nattliv.

Pattaya

Från att ha varit en sömning fiske-by under sextiotalet förändrades Pattaya när US Air Force valde den närliggande flygplatsen U-Tapao Airport som ett strategiskt viktigt landmärke. Med ett stort antal amerikanska soldater stationerade i området växte ökända barer och klubbar upp i området och skapade snabbt stadens rykte.

Pattaya har nu genomgått en andra omvandling och är nu en modern destination med en mängd imponerande nya hotell och bostäder. Här finns också stora köpcentra, högkvalitativ underhållning och restauranger av bästa slag.

Populära attraktioner är bland annat Pattaya Water Park med stora vattenrutschbanor som brukar uppskattas av hela familjen. Vill du se elefanter så ska du besöka Elephant Village. Är du intresserad av akvarier så finns här ett av asiens största. Det heter Underwater World Pattaya och ligger på Sukhumvit Highway, 200 meter söder om Tesco Lotus i södra Pattaya och är väl värt ett besök.

Bangkok

Bangkok erbjuder allt du kan förvänta dig från en metropol – och lite till. Kultur, historia och tradition går sida vid sida med den moderna sidan av denna världsstad. Här finns 15 miljoner människor, shopping i världsklass, tiotusentals olika restauranger och ändlös underhållning.

Ta en kvällstur längs Bangkoks Chao Phraya River och uppleva Bangkoks skyline  samtidigt som  du passerar palats och tempel. Avsluta dagen med en drink  på Lebua State Tower, som erbjuder en spektakulär utsikt över Bangkok.